31 Mayıs 2015 Pazar

Trend: Pinafore Elbise

Pinafore elbise dedikleri de ne oluyor diyorsanız önce onu açıklamakla başlayayım bugünün yazısına. Pinafore kelime anlamı önlük demek ve tasarımcılar önlüklerden ilham alarak işte bu trendi yarattılar. Aslında alt kısmı mini etek olan salopet tarzı da diyebiliriz. O sebeple salopet severlerin yaz için vazgeçilmez parçalarından olacağına eminim pinafore elbiselerin.
pinarfore_2
Sırt çantaları, minik el çantaları ya da omuz çantaları ile pinafore parçaların o daha nazik ve “tatlı kız” havasını korursunuz. Eğer tercihinizi deriden yana kullanmadıysanız fazla feminen bir duruştan kaçınmakta fayda var!
pinarfore_4
Bu tarz biraz da sevimli, çıtı pıtı bir kız olduğu zamanları özleyenlere gelsin, içinde hala küçük bir kız olanlara gelsin! Şimdi kimler pinafore elbise bakmaya gidiyor peki?

25 Mayıs 2015 Pazartesi

Bez Çanta

Giysi ve aksesuarlarımızı yaz moduna uyarladık, tatil için geri saymaya başladık. Peki kendinizi bu yaz günlerine uyumlu bir hediyeyle biraz şımartmaya ne dersiniz?
diy_1
Sezonun en çok rağbet gören parçalarından bez çantalara hepinizin aşina olduğunu biliyorum. Ünlü markaların koleksiyonlarında, tatil beldelerinin pazarlarında, hatta marketlerde bile sıkça karşılaştığımız bez çantalara kendi yorumunuzu katmaya ne dersiniz? Gelin beraber bez çantalara hayal dünyamızı yansıtarak omuzlarımızı renklendirelim:)
MALZEMELER:
  • Seçeceğiniz herhangi bir renk bez çanta
  • 50×70 kalın strafor
  • Patpat (bubble)
  • Maket bıçağı
  • Kumaş boyası
  • Fırça
  • Board marker veya kalın uçlu keçeli kalem
( bu malzemeleri nalburlardan rahatça tedarik edebilirsiniz)
diy_3

 Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra ilk önce seçmiş olduğunuz şekli ya da deseni strafora kalem yardımıyla çiziyor, ardından çiziminizi maket bıçağı yardımıyla kenar hatlarından oyuyorsunuz.
diy_5
Sonrasında fırça yardımıyla istediğiniz renk boyayı oyduğunuz kalıba sürüp çantanın üzerine basıyorsunuz, tıpkı ilkokulda yaptığımız patates baskıları gibi:) İşte bu noktada baskı adetini ve aralığını belirlemek size kalmış!
diy_2
Baskının ardından çantanın iyice kurumasını bekleyin. Bu sefer de çantanın arka yüzünü çevirerek patpatlar sayesinde yeni bir desen çalışacağız. Patpatlardan bir miktar keserek boyayı üstlerine seçtiğiniz renklerde gelişigüzel sürün, boyanmış patpatları çantanın üzerine basıp 1-2 dakika sonra kaldırın ve kurumasını bekleyin! İşte bu kadar! Güle güle kullanın:)
diy_6

Fular Bağlama Sanatı

Uzun, kısa, ipek kumaştan rengarenk cıvıl cıvıl fularlar… Aksesuarlar kıyafetleri tamamlamak için zaten vazgeçilmez parçalarımız ancak bu fularların yeri gerçekten başka! Maskülen ya da feminen tarzlarda, spor ya da şık kombinlerde farklı yerlere bağlayarak bambaşka bir tarz yaratmak sizin elinizde.
1-Klasik: Boyuna bağlamak
Kısa ya da uzun fularları boynunuzu tam saracak şekilde bağlayabilirsiniz. Özellikle basit bir tişört ve ceket kombinleriyle çok uyumlu oluyorlar. Üstünüzde oldukça spor ve tek renk bir parça varsa da spor bir şıklık yaratmanıza yarıyor bu küçük sevimli varlıklar. Dilerseniz de uzun bırakarak sarkıtabilir deseni iyice öne çıkarabilirsiniz. Özellikle daha kış aylarında bu sarkıtma şekli uzun palto ve ceketlerle çok iyi duruyor.
2-80’ler Ruhu: Kafaya bağlamak
Fularları değişik şekillerde kafanıza bağlamak serbest. Dilerseniz sadece ensenizden başınızın üstüne getirip tepede bağlayabilirsiniz. Daha salaş bir kombin yaptıysanız örneğin uzun etekler, püsküllü çantalar vb başınızı saracak şekilde örtüp hippilerin ruhunu da yansıtabilirsiniz böylece. Ya da başınızda aşağı sarkıtıp çene altınızdan hafifte bağlayıp daha şık bir kombine etnik bir hava katabilirsiniz.
3-Tarz sahibi: Bileklere bağlamak
Belki de en sevdiğim bağlama tarzı budur! El bileklerine hatta ayak bileklerine bağladığımız fularlar ile daha genç, stil sahibi ve sıra dışı bir görüntü elde edebiliyoruz. Bu tekniği uygulamanın da tam zamanı açık kıyafetlere hava katmak için.
4-Yenilikçi: Kemer yerine bağlamak
Özellikle kot pantolonlarla ya da daha spor kesim parçalarla çok hoş durduğunu düşünüyorum bu bağlama stilinin. Örneğin görseldeki gibi çizgili bir spor gömlekle çok tarz olmuş geçekten.
5-Şıklık: Çantalara bağlamak
İster çantanın sapına sarın isterseniz düğüm atıp sarkıtın, klasik ve büyük boydaki çantaları hareketlendirmek için oldukça farklı bir yöntem. Siz ne dersiniz? Hem dilerseniz çıkarıp bileğinize boynunuza da takabilirsiniz gün içinde.
 fular_4fular_2

“Culotte” Stili

Aslında onları her yerde görüyoruz ve yurtdışında onlara culotte diyorlar. Peki ne bu “culotte” ? Culotte dediğimiz parçalar aslında bol, dökümlü kapri tarzda diz altı parçalar ve bu parçalar sokak stilinde hızlı bir yükselişe çoktan geçti.

İlk bu bol paça kaprilerden edinecekseniz ilk tercihiniz siyah olabilir. Her şeye uydurabilirsiniz böylelikle. Dilerseniz daha krep kumaştan daha şık bir tercih yapabilirsiniz fakat deriseverler için söylüyorum deri olanları da çok tarz duruyor gerçekten.
İster spor tarzda bir ayakkabıyla ister güzel bir topukluyla, mesela bir stilettoyla, giyebilirsiniz.
Mevsime göre üstüne blazer tarzda bir ceket, deri ceket ya da kot ceket de alabilirsiniz. Gerisi tamamen size kalmış!
Genelde yüksek belli olan bu parçaları crop-top dediğimiz kısa üstlerle, dökümlü bir tişörtle, omzu açık şık bir bluzle ya da bir gömlekle tamamlayabilirsiniz.
Mevsim ilkbahar/yaz ben açık renklerden yana tercih ederim diyorsanız ilk tercihiniz bana göre siyahın eşi, yerini alabilecek en güzel renk tabi ki beyaz! Özellikle siyah beyaz kombinlere, uzun krep ceket ya da yeleklerle yapılanlara, ben bayılıyorum.
Beyazı daha da canlandırmak adına siz daha canlı renkte bir bluz, gömlek, baskılı ya da desenli bir tişört de seçebilirsiniz örneğin. Seçeceğiniz farklı renkte bir topukluyla da tam bir bahar kadını olmak hiç zor olmaz.
Renkli ve farklı kumaş tiplerindeki, örneğin parlak saten, bol paça kapriler de oldukça hoş duruyor. Kendinize bir renk cümbüşü yaratabilirsiniz. Pembeler ve yeşiller benim favorim bu sokak stili fotoğraflarında!
Desenli bol paça pantolonlar da zaten modayken neden bu bol kapriler de olmasın ki? Tabi desenli parçaları kombinlerken üst parçaları daha düz ve tek renk seçmekte her zaman fayda var!
cullotte_1cullotte_2cullotte_3cullotte_4cullotte_5cullotte_7cullotte_8

Trend Raporu Püsküller


Sezonun en sevdiğim trendlerinden biri: püsküller! Onlar her yanımızı sardı; çantalarda, ayakkabılarda, eteklerde, ceketlerde… Bir kadının giydiği kıyefetin içinde kendini özgür ve mutlu hissetmesine birebir sebep olabilecek parçalar işte bunlar. Hem ayrıca hepsini bir arada kullanma lüksümüz de var hiç merak etmeyin!
Güderi ve deri ceketleri kendimizi bildiğimizden beri seviyoruz ancak bir de püsküllü oldular mı insan resmen onlara aşık oluyor! İster çok şık ister çok spor bir kombini böyle bir ceketle tamamlayarak daha tarz bir görüntü elde edebilirisiniz. Ayrıca uzun güderi püsküllü hırkalar da markaların en rehavet gören parçalarından. Bir ipucu: Transparan bir parçayı püsküllü bir ceketle mutlaka deneyin!
Dediğim gibi püsküller her yerde. Bol miktarda püskül kullanılmış büyük el çantaları, sırt çantaları, omuz çantaları gününüzün kurtarıcısı olmaya aday. Oldukça sportif ya da sade bir kombini özellikle ilkbahar yaz aylarında hareketlendirmek için bu püsküllü çantalara şans verin derim.


puskul_1

puskul_2
puskul_3

18 Mayıs 2015 Pazartesi

KIYAFETLERİNİZİ DOĞRU TEMİZLİYOR MUSUNUZ?

En sevdiğiniz kazak küçüldü!!!
En sevdiğiniz elbisenin rengi değişti!!!
İpek gömleğinizi çöpe atmak zorunda kaldınız!!!
Bir çok insanın başına bu ve benzeri şeyler gelmiştir. Neden?

Çünkü kıyafetlerin içinde bulunan yıkama ve kuru temizleme talimatlarına dikkat edilmediği veya uyulmadığı için.

En sevdiğiniz kıyafetinizin uzun süre dayanmasını istiyorsanız, mutlaka yıkama ve kuru temizleme talimatlarına uyun. Tüm bunların yanısıra, doğru deterjanları da kullanmakta fayda var. Yüne göre ayrı, renkliye göre ayrı, beyaza göre ayrı deterjan ve yumuşatıcılar kullanmak çok önemli.

Sonra üzülmemek için :))

Aşağıda size, hem yıkama ve kuru temizleme işaretlerinin anlamlarını, hem de kumaş türlerinin çeşitlerini anlatan kutucuklar hazırladım.








PEMBE GÖNLÜM SENDE
Havalar buz gibi, sürekli yağmur yağıyor, henüz bahar aylarından eser yok ama : )) Ben yine de sizleri şimdiden bahar aylarına götüreyim. Eminim bu pembe ve fuşya newsletteri gördüğünüzde içiniz açıldı : ) ve bir an önce pembe alışverişine çıkmak istediniz : )

Pembe panter şehre geri dönmüş : )) hatta bana da yaslanmış : )) Severiz kendisini bir mahsuru yok!!!
İşte bu sezonun en gözde renkleri pembe ve fuşya. Sadece kıyafette değil, bir çok alanda görüyoruz. Dekorasyon, mutfak ve banyo eşyalarında, nevresim, perde, teknoloji ürünleri, makyaj ve mobilyada...
Peki pembeler, fuşyalar nasıl kullanılır? Kış boyunca hepimizin çok beyaz olduğunu tahmin ettiğim için öncellikle hafif bir bronzluk öneririm. Pembe de tıpkı kırmızı gibi aşkın ve sevginin rengidir ama kırmızıya göre daha romantiktir.
MAKYAJ TÜYOSU ; pembe ve fuşya tonlarında makyaj yüzümüzü her zaman daha fresh ve genç gösterir. Yaşınızdan daha küçük görünmek istiyorsanız allığınızı açık pembe tonlarında seçin.
Pembe rengi kullanırken doğru renklerle kombinlemek önemlidir. Doğru renkler ise açık ve koyu gri, siyah, bej ve beyazdır. Spor kıyafetlerinizde ise pembeyi, rahatlıkla yeşil ve koyu mavi ile de kombinleyebilirsiniz.
Pembe giydiğinizde küçük bir kız çocuğuna benzememek için, hafif bir sertlik de vermelisiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Zıt kumaşlar ve kıyafetler ile kombinleyerek. Örneğin cici pembe bir elbisenin altına bej/kahve tonlarında bir çizme/bot giyebilirsiniz. Veya üzerinize sportif bir mont atabilirsiniz. Bu ister kot ister deri olabilir. Yeterki kontrast olsun. Ama tabii bunu uygularken hangi ortamda olduğunuz önemli. Bu tüyolar günlük hayat için geçerli. Düğüne veya davete gidiyorsanız değil : ) Ama tabii şu da var; her zaman pembe giyindiğinizde kontrast yapmak zorunda değilsiniz. Fakat o zaman da pembe aksesuarlara boğulmamanız lazım : )
Havalar henüz bu kıyafetleri giymemize müsade etmiyor olabilir : ) Ama siz o zamana kadar pembe bir smoothie için veya pembe bir pasta yiyin   Mmmm : ) ben varım.

Trend: Kot Üstüne Kot, Baştan Aşağı Kot

Kot, kot, kot… Dolabında kot bir parça olmayan biri var mı aramızda? Ben pek sanmıyorum. O sebeple bugünkü yazımı da sırf kot severlere değil herkese adıyorum; çünkü trend: baştan aşağı kot! Kot ceketlerimizi, pantolonlarımızı, gömleklerimizi dilediğimiz kadar üst üste giyiyoruz artık!
İşin içinde kot olunca aslında yeterince özgürüz kombinlerimiz konusunda. Hele ki baştan aşağı giyinince geriye ayakkabı, çanta ve aksesuarlarda doğru ve can alıcı tercihleri yapmak kalıyor. Ben kota nude dediğimiz doğal renklerin ve siyahın çok yakıştığını düşünüyorum. Özellikle nude tonda bir stiletto kesinlikle çok asil ve şık duruyor. Zarafetinden ödün vermeden sade bir stil yakalamak isteyenler için en güzel seçenekler: siyah ve doğal renkler.
Ayrıca farklı renk tonlarında ya da kumaş tiplerindeki kotları bir arada kullanarak kıyafetinizi daha da canlandırabilirsiniz. Pullarla ya da taşlarla işlenmiş kot pantolonla ya da ceketle yapacağınız kombinde ışıldayacaksınızdır eminim ki. Nereden bulabilirim derseniz de kendi kot parçalarınızı zevkinize göre işlemek de sizin elinizde. Neden olmasın?
Kot yapısı gereği oldukça salaş, günlük ve spor bir havaya sahip. Fakat siz illa da şık olmak, biraz renkli olmak istiyorsanız farklı renkte bir ayakkabı, çanta seçebilirsiniz. Ayrıca kullanacağınız aksesuarlar ile de, şapka, gözlük ve fular gibi, kombini hareketlendirmiş olursunuz. Ben özellikle kot üstüne kot kombinlerinde gümüş ya da altın takıları bolca kullanmayı tercih ediyorum. Onun dışında taşlı ve renkli büyük boyda küpe ve kolyeler de çok şık duruyorlar.

2015 Çanta Trendi

Bayanların kıyafetlerini tamamlayan ve bizler için vazgeçilmez bir aksesuar olan çantalar İlkbahar/Yaz sezonunda değişik şekiller ve farklı renkler ile karşımıza çıkıyor. Bende bugünkü yazımda 2015 sezonunun trend çantalarını  sizler için araştırdım.
Her zaman severek kullandığım clutch çantalar bu sezon da rengarenk karşımıza çıkıyor. Clutch çantalarınızı hemen hemenher kıyafetiniz ile kombin ederek kullanabilirsiniz. Hem elinizde taşıyabilir, hem de omuzunuza asarak kullanabilirsiniz. Bucketbags olarak adlandırılan kepçe çantalar bu sezon iddialı çanta modelleri arasında yer alıyor. Canlı renkler ve desenli modelleriyle bu sezon kepçe çantalar da bolca kullanılacak. Baskılı ve desenli çantalar, rengarenk çiçek desenli modelleriyle bu sezonun gözdelerinden.
Bayanların her zaman tercih ettikleri, klasik model olan ladylike (el çantaları)  her sezon gibi bu sezonda kullanılmaya devam ediyor.Dikdörtgen ve kare şeklinde karşımıza çıkan kutu çantalar renkli ve desenli modelleriyle İlkbahar/Yaz  sezonun da popüler olacak gibi gözüküyor.
Geçen sezon kıyafetlerimizi süsleyen püsküller, bu sezonda bohem havasını koruyarak çantalarımızı süslemeye devam ediyor. Her eşyamızı kolaylıkla içine atıp, taşıyabildiğimiz alışveriş çantası olarak da bilinen Tote çantalar benimde kullanmayı tercih ettiğim çantalar arasında yer alıyor. Her zaman  konfor açısından tercih edilen sırt çantaları bu sezonda benim favorilerim arasında.
canta_4canta_3

Mezuniyet Çantaları ve Ayakkabıları

Mezuniyet elbisesini seçtik peki şimdi ayakkabı ve çantayı nasıl seçeceğiz? Günün postu mezuniyet günü için ayakkabı ve çanta arayanlara gelsin. Belki de işin en zevkli kısmı ayakkabı ve çanta seçimi!
Siyah giyenler ya da desenli elbisesinin içinde siyah renk olanlar için önerilerimden biri siyah ayakkabılar. Eğer oldukça sade bir siyah elbise seçtiyseniz ve baştan aşağı siyah olmak istiyorsanız taş, altın, gümüş ya da dantel detaylı bir seçim yaparak hareketlendirebilirsiniz. Bu kombinleri oldukça ışıltılı takılarla hareketlendirmeyi unutmayın! Eğer biraz daha desenli bir elbiseniz varsa sade bir siyah ayakkabı ile daha göz yormayan bir tercih yapmış olursunuz. Çanta konusunda ise yine siyah bir portföy tercihi yapabilirsiniz. Biraz hareket katması adına portföyünüzde de minik detaylar olmasında fayda var!
Hemen hemen her elbiseye uyumlu çanta ve ayakkabı renkleri ise; doğal yani nude tonlar, lame ve doreler ya da sadece taşla işlenmiş olanlar… Sade bir beyaz, pudra, transparan üstüne işlemeli bir elbise seçtiyseniz ya da capcanlı renkli bir elbise ile rengi vurgulamayı seçtiyseniz ya da siyah bir elbise giyecekseniz ama çanta ve ayakkabı ile ışıltı katmak istiyorsanız doğru tercih bu tip modeller kesinlikle!
Sonuçta mezun oluyorum ve gencecik bir kızım diyenleriniz, içi kaynayanlarınız varsa cıvıl cıvıl bir renkte, uçuş uçuş bir elbise tercihi yaptıysanız ya da canlı bir renk ama sade bir mini ise giyeceğiniz mutlaka çantayı ve ayakkabıyı hareketli göz alıcı seçmekte fayda var. Elbisenizden farklı ama uyumlu bir renkte de tercih yapabilirsiniz ya da elbisenizin renginin başka bir tonunda da seçebilirsiniz.
mezuniyet_1mezuniyet_4mezuniyet_2mezuniyet_5mezuniyet_3